De site voor alle sporten

Menu
Wielrennen - Tour - 2010 - Tour de France - Opgave Frank Schleck in derde rit

Wielrennen - Tour - 2010 - Tour de France - Opgave Frank Schleck in derde rit

Keuze van een seizoen :

Frankrijk

Uitslagen 2010

Startlijst

Persbericht

Tour - Verslagen met betrekking tot dit evenement


Tour - Tour de France - Opgave Frank Schleck in derde rit

Zoals verwacht hebben de eesrte ritten voor wat opschudding en valpartijen gezorgd, Christian Vande Velde en Frank Schleck werden tot opgave gedwongen, Fabian Cancellara heroverde het geel.

In het algemeen klassement staat Cadel Evans derde, hij geeft een voorsprong van 30" op Andy Schleck en 1'01" op Alberto Contador. Denis Menchov en Bradley Wiggins staan op 1'10" van Evans; Millar, Kreuziger, Leon Sanchez, Armstrong en Tony Martin volgen wat verderop. Robert Gesink staat 43ste op 2'37" van Evans, Basso staat op 2'41".

In de strijd om de groene trui heeft Hushovd een goede zaak gedaan door de rit door de hel te winnen, hij heeft nu 63 punten, dat zijn er 25 meer dan McEwen, Petacchi volgt op 28, Farrar heeft nog maar 4 punten verzameld en rijdt met een gebroken pols, Cavendish heeft nog maar één schamel puntje verdiend. Gezien het beperkt aantal kansen op een massasprint en het minimum aan topsprinters in de deze tour heeft Hushovd al een serieuze optie op de eindoverwinning genomen, McEwen zou wel eens zijn grootste concurrent kunnen worden.

Statistieken

Archief

Erelijst

Informatie

© Copyright Info Média Conseil 2007-2020 - Alle rechten voorbehouden