De site voor alle sporten

Menu
Wielrennen - Dwars door Vlaanderen - 2010 - Dwars door Vlaanderen - Deen Breschel wint

Wielrennen - Dwars door Vlaanderen - 2010 - Dwars door Vlaanderen - Deen Breschel wint

Keuze van een seizoen :

België

Uitslagen 2010

Persbericht

Dwars door Vlaanderen - Verslagen met betrekking tot dit evenement


Dwars door Vlaanderen - Dwars door Vlaanderen - Deen Breschel wint

187 renners namen de start in de 65ste editie van Dwars door Vlaanderen met vertrek in Roeselare en aankomst in Waregem, 12 hellingen moesten daarbij in de finale overwonnen worden.

De eerste vlucht die stand hield was die van de Belgen Van Vooren, Habeaux en de Fransen Mondory en Zen. Ze bouwden een voorsprong op van 7'04" met nog 74 kilometer voor de boeg. Het was Team Sky dat de achtervolging in het peloton organiseerde. Op de Eikenberg rijden, onder impuls van Boonen, vier renners weg van het peloton: Boonen, Boom, Leukemans en Breschel. De vier behaalden 20 seconden voorprong, maar onder impuls van Team Sky werd ze terug bijgehaald door het peloton (54km). Even verderop ontstond een ruime achtervolgende groep van circa 20 renners met onder meer Roelandts, Posthuma, Leukemans, Chainel, Geslin, Beppu, Wynants en Bonnet; deze groep bouwde een voorsprong uit van ongeveer 1 minuut op het peloton.

Op de Oude Kwaremont (38km) bleven vooraan nog 2 renners overs: Van Vooren en Mondory met een voorsprong van circa anderhalve minuut op de achtervolgers, het peloton volgde op 2 minuten. Klier versnelde met in het wiel Boonen, Breschel en even later ook Cancellara en Paolini, maar boven stokte het tempo zodat het peloton hergroepeerde.

Op de Paterberg (33km) testte Boonen opnieuw de benen, Breschel vond vlot de aansluiting en ook Cancellara en Flecha volgden. Deze renners sloten aan bij een deel van de achtervolgers. Cancellara zette zich onmiddellijk op kop, op iets meer dan 40 seconden van de twee leiders. Ook Paolini maakte de sprong naar de achtervolgende groep. Cancellara reed, samen met Rabon het gat dicht naar de eerste achtervolgende groep, en even later werden ook de twee leiders bijgehaald. Zo kregen we een kopgroep van 28 renners met onder meer Cancellara, Breschel, Wynants, Boonen, Leukemans, Van Avermaet, Roelandts, Terpstra, Flecha, Paolini, Chainel, Bonnet Langeveld en Mol. Op 22 kilometer  reed Breschel weg uit die groep, Chainel probeerde nog een tegenaanval op te zetten en kreeg Leukemans en Terpstra mee. Breschel bouwde snel een mooie voorsprong op terwijl er achter hem een hergroepering tot stand kwam met circa 50 renners.

Op de Holstraat deed Boonen een grote inspanning om de kloof te dichten op 3 achtervolgers die voor de hergroepering waren weggereden uit het eerste groepje (Leukemans, Terpstra en Chainel). De groep kon echter het spoor van Boonen gemakkelijk volgen. Dan ontsnapte Lequatre uit het peloton, hij kreeg Vanmarcke en Mol mee. Ook Nuyens kreeg aansluiting bij deze drie.    

Inmiddels bleef Breschel ongeveer 20 seconden voor de eerste achtervolgende groep, het peloton volgde op 40 seconden. Breschel hield stand terwijl de achtervolgers net uit de greep van het peloton bleven. Leukemans werd tweede, Terpstra derde.        

 

 

 

 

 

Statistieken

Archief

Erelijst

Informatie

© Copyright Info Média Conseil 2007-2020 - Alle rechten voorbehouden