Wielrennen - Grote Scheldeprijs - Vlaanderen - 2010 - Grote Scheldeprijs -  Farrar wint massasprint

Wielrennen - Grote Scheldeprijs - Vlaanderen - 2010 - Grote Scheldeprijs - Farrar wint massasprint

Persbericht

Grote Scheldeprijs - Vlaanderen - Verslagen met betrekking tot dit evenement

Grote Scheldeprijs - Vlaanderen - Grote Scheldeprijs - Farrar wint massasprint

gewijzigd op - 2010-04-07 16:35:30

Na 56 kilometer ontstond een kopgroep met 8 renners: Eeckhout, Hayman, Ljungblad, Joseph, Boucher, Van Groen, Stewart en Lemoine. Ze behaalden een maximale voorsprong van 6'16" die onder impuls van de ploegen HTC, Lampre, Garmin, Milram, Cervelo en Quick Step teruggebracht werd tot 2'25 bij het ingaan van de plaatselijke ronden, op 48 kilometer van de finish.

In de eerste plaatselijke ronde moest Jackson Stewart (BMC) vooraan afhaken, de voorsprong bleef 2'20 bij het ingaan van de voorlaatste plaatselijke ronde. HTC en Garmin leverden het grootste gedeelte van het werk in de achtervolging en op 20 kilometer van de finish hadden de zeven vluchters nog 50 seconden voorsprong.

Vooraan deed eerst Eeckhout, dan Hayman en uiteindelijk Ljungblad een poging om vooraan weg te geraken, wat niet lukte en op 10 kilometer van de finish kwam er een totale hergroepering. De voorbereidingen werden getroffen voor de traditionele massasprint.

De sprint werd aangetrokken door de renners van Sky , maar het was Garmin met de Amerikaan Farrar die won en McEwen, Förster, Henrson en Weylandt voor bleef.