De site voor alle sporten

Menu

Wielrennen - Nederlands Nationaal Kampioenschap - 2010 - Wielrennen : Terpstra Nederlands kampioen

gewijzigd op - 2010-06-27 14:15:45

De eliterenners met contract kregen 204.5km voor de wielen, om de concurrentie met het WK voetbal uit de weg te gaan werd de wedstrijd vroeg op gang geschoten. Het begin van de wedstrijd werd geanimeerd door een vlucht van 5 renners, onder wie Traksel, van Winden en Al. Deze werden op minder dan 80 kilometer teruggegrepen. Dan was het de beurt aan Van Emden, Weening, Roojakkers en Mouris om weg te gaan, Peter Schep sloot aan. Van deze vluchters bleef Nederlands kampioen tijdrijden Van Emden alleen op kop totdat hij op iets meer dan één ronde van de finish het gezelschap kreeg van Leezer, Weening, Terpstra, Tankink, De Kort, Ruig en Honig, 4 Rabobankrenners dus.

Het was een getergde Weening (omwille van zijn niet-selectie voor de Tour) die uiteindelijk met Terpstra voorop geraakte, de andere zes werden teruggegrepen door het peloton. De twee leiders gingen de laatste 4 kilometer in met een voorsprong van 35 seconden. Nadat Gesink op de voorlaatste helling de versnelling plaatste, was het uittredend kampioen Moerenhout die in de achtervolging ging. Moerenhout kreeg het gezelschap van Lars Boom, zij naderden tot op 20 seconden van de leiders waar Weening niet meer op kop kwam.

Bij de voet van de helling kwamen de twee achtervolgers terug tot op enkele seconden, Boom werd gelanceerd door Moerenhout, maar ze kwamen niet terug. Het was Terpstra die zich de sterkste toonde en Weening en Boom achter zich hield.