Judo - Wereldkampioenschappen - 2010 - WK Judo - Nederlands zilver met Henk Grol

Persbericht

Wereldkampioenschappen - Verslagen met betrekking tot dit evenement

Wereldkampioenschappen - WK Judo - Nederlands zilver met Henk Grol

gewijzigd op - 2010-09-09 08:45:00

In de categorie -100kg zette Henk Grol achtereenvolgens Abduraki-Monov (Tadzjikistan), Jason Koster (Nieuw-Zeeland), Europees kampioen Elco van der Geest (België) en wereldkampioen Maxim Rakov (Kazachstan) opzij. In de halve finales ontdeed hij zich van de olympische kampioen, de Mongool Naidan Tuvshinbayar om in de finale de Japanner Takamasa Anai, de nummer 1 van de wereldranglijst te treffen.

In de categorie +100kg won Grim Vuijsters achtereenvolgens van Yerzhan Shynkeyev (Kazachstan), Iurii Krakovetskii (Kirgizië) en Ramon Flores (Mexico), met ippon om in de kwartfinales onderuit te gaan tegen de fransman Matthieu Vataille. Zo werd hij verwezen naar de herkansingen waar de Egyptenaar Islam El Shehaby te sterk voor hem was. Vuijsters eindigde als zevende.

Bij de dames ging Marhinde Verkerk er in de eerste ronde uit tegen de française Céline Lebrun in de categorie -78kg. Bij de zwaargewichten (+78kg) won Carola Uilenhoed haar eerste wedstrijd, tegen de Britse Karina Bryant. In de tweede ronde moest ze haar meerdere erkennen in de Chinese Huanyuan Liu.