De site voor alle sporten

Menu
 

Veldrijden - Gva - Heren - Koppenbergcross - 2010/2011 - Nys wint Koppenbergcross voor de 8ste maal

Keuze van een seizoen :

België

Uitslagen 2010/2011

Persbericht

Gva - Heren - Verslagen met betrekking tot dit evenement


Gva - Heren - Nys wint Koppenbergcross voor de 8ste maal

Na de Superprestigewestrijd van gisteren in Zonhoven was het vandaag de beurt aan een superzware Koppenbergcross in Oudenaarde, Sven Nys ging voor zijn achtste overwinning, maar moest het opnemen tegen Zdenek Stybar die het huidige veldritseizoen van in het begin domineerde.

Het was Sven Nys die meteen het initiatief nam en de eerste ronde doorkwam met een kleine voorsprong op Stybar, Vantornout, Albert en De Knegt. Nys bleef in de tweede ronde aan de kop, Albert ging in de achtervolging en moest Vantornout in zijn gezelschap dulden. Stybar kon dit tempo niet volgen, moest na een val De Knegt laten gaan en kreeg het gezelschap van Pauwels.

De drie punten voor de tussensprint waren voor Nys, Albert greep twee punten en Vantornout één. Nys had 25 seconden voorsprong op Albert, 33 seconden op Vantornout, verderop volgden Pauwels, De Knegt en Stybar op één minuut. Bart Wellens die zijn start volledig miste, zette inmiddels zijn opmars in het achterveld verder door.

Stybar haalde Pauwels, Vantornout en De Knegt bij zodat we vier renners kregen die voor de derde plaats streden. Stybar moest zijn drie metgezellen echter laten gaan. Bart Wellens volgde op de zevende plaats voor Tom Meeusen.

Op 3 ronden van het einde had Nys een voorsprong van 31 seconden op Albert, 1'03" op Pauwels en Vantornout, De Knegt volgde enkele seconden later, Stybar volgde op 1'20", Wellens op 2'10".

Nys diepte zijn voorsprong verder uit terwijl, met 2 ronden te gaan, Albert in het vizier kwam van Kevin Pauwels, Vantornout volgde als vierde, Stybar volgde samen met De Knegt verderop.

Een lekke achterband bij het ingaan van de laatste ronde kon voor Nys geen roet meer in het eten gooien, Stybar kwam tot bij Vantornout in de strijd om de vierde plaats en de leiding in het algemene klassement.

Voor de 34-jarige Nys was het zijn 300ste overwinning in het veld, de 36ste in de Trofee GVA. Albert kon zijn tweede plaats vasthouden, Pauwels werd derde, Stybar vierde, Vantornout vijfde.  

Statistieken

Archief

Erelijst

Informatie

© Copyright Info Média Conseil 2007-2019 - Alle rechten voorbehouden