De site voor alle sporten

Menu
Wielrennen - Ronde van California - 2010 - Ronde van California - Australische winst met Lancaster

gewijzigd op - 2010-05-17 23:03:12

De tweede rit bracht de renners van Davis naar Santa Rosa over een afstand van 177.2km, de renners kregen twee tussensprints en 5 beklimmingen (waarvan 2 van 2de categorie) voor de wielen geschoven. Tom Boonen, grootste slachtoffer van de val gisteren, kwam aan de start, andere slachtoffers waren onder meer Hincapie, Voigt en O'Grady.

De vroege vlucht kende 5 renners: Karl Menzies, Robert Thomson, Thomas Rabou, Michael Friedmann en Andrew Randall die na 29 kilometer al een voorsprong van 5'30 hadden uitgebouwd. De maximale voorsprong bedroeg 6'50, onder impuls van RadioShack en Garmin werd de achterstand teruggebracht tot 3'30" bij de afdaling van de 1ste klim van 2de categorie.

In barre weersomstandigheden (die een rechtstreekse uitzending onmogelijk maakten) ontstond een achtervolgende groep van 12 renners waaronder Levi Leipheimer, winnaar van de laatste 3 edities. Uiteindelijk kwamen 25 renners tesamen in de afdaling van de laatste beklimming (op minder dan 25km van de finish), waaronder Leipheimer, Armstrong, Zabriskie, Danielson, Hesjedal, Sagan, Horner, Rubiera, Voigt, Boom, Rogers en Andy Shleck (geen Cancellara). Een groep met Candish volgde op 45 seconden van de leiders.

De sprint van de kopgroep werd gewonnen door de Australiër Lancaster (Cervelo) die Sagan en Boom achter zich hield. Lancaster wordt ook de nieuwe leider, Lars Boom staat vierde.