Persbericht

Druivencross - Verslagen met betrekking tot dit evenement

Druivencross - Druivencross - opnieuw Albert

gewijzigd op - 2009-12-13 15:44:04

Deze cross, die voor geen enkel klassement meetelt, kende een vrij rustig begin. Klaas Vantornout en Zlamalik namen in het begin van de wedstrijd de leiding. Na een rustige eerste ronde ging Albert aan de haal, enkel Pauwels kon volgen,maar kon het wiel van een ontketende Albert niet volgen.  Sven Nys kende een matige start, maar kon zich halverwege de wedstrijd in derde positie nestelen, wat later haalde hij Pauwels bij en reed in tweede positie op ca. 22 seconden van leider Niels Albert. Deachterstand van het tweetal nam stelselmatig toe; Albert reed onbedreigd naar de zege. In de achtergrond kende Bart Wellens een slechte dag, hij maakte de keuze de cross van Essen te laten vallen om zich volledig op deze wedstrijd te kunnen concentreren, maar kon zijn vijfde plaats in de Spaanse wereldbekerwedstrijd niet bevestigen.

Aan de streep had Niels Albert een voorsprong van 19 seconden op de winnaar van vorig seizoen, Kevin Pauwels, Sven Nys werd derde. Bart Aernouts werd vierde op 1'08, Stybar werd vijfde voor belofte Tom Meeusen. Niels Albert behaalde zo zijn dertiende zege van het seizoen.