Veldrijden - Niel (Fidea Cyclocross Classics) - 2011/2012 - Opnieuw winst voor Nys in Niel

Persbericht

Niel (Fidea Cyclocross Classics) - Verslagen met betrekking tot dit evenement

Niel (Fidea Cyclocross Classics) - Opnieuw winst voor Nys in Niel

gewijzigd op - 2011-11-11 14:51:39

Geen Stybar, geen Vantornout, geen Aernouts en geen zieke Wellens aanwezig op de jaarlijkse jaarmarktcross in Niel. Op een droog en snel parcours (er moet maar 1 keer van de fiets gegaan worden) nam de Fransman Jouffroy een snelle start.  Een slipper van Jouffroy in de loopstrook zorgde er voor dat de Duitser Meisen aan de kop kwam. Hij kreeg het gezelschap van een andere Fransman, Boulo. Zij hadden na de eerste ronde een kleine voorsprong op een ruime groep met alle topfavorieten.

In de tweede ronde ging Joeri Adams onderuit en werd zo uitgeschakeld voor een ereplaats. Vooraan moest Meisen Boulo laten gaan en werd bijgehaald door de achtervolgende groep. Sven Vanthourenhout ging in de derde ronde alleen in de achtervolging op Boulo en kreeg al snel het gezelschap van Dieter Vanthourenhout, gevolgd door Sven Nys en de Pool Mariusz Gil. Sven Nys ging dan solo in de achtervolging en reed de kloof met Boulo snel dicht. Na vier van de in totaal tien af te leggen ronden had het duo een voorsprong van 20 seconden op Meeusen en 23 seconden op de grote achtervolgende groep waar Sven Vanthourenhout en Baestaens zich bezig hielden met afstoppingswerk in dienst van Sven Nys.

Boulo kon het tempo van Nys niet volgen, in de achtervolging vormde zich een groep met Pauwels, Meeusen, Albert, Sven Vanthourenhout en Mariusz Gil op 27 seconden van Nys. Albert nam dan het initiatief en in het gezelschap van Pauwels kwamen ze op vier ronden van het einde tot bij Boulo, op 21 seconden van de leider.

Niels Albert bracht de achterstand op Nys terug terwijl Pauwels afhaakte en met Boulo voor de derde plaats streed. Op twee ronden van de finish was Albert teruggekomen tot op 12 seconden, Pauwels en Boulo volgden op 26 seconden. Bij het ingaan van de laatste ronde verloor Albert enkele seconden , daarmee was het duidelijk dat Nys, behoudens pech, deze Jaarmarktcross zou winnen.

Voor Sven Nys de derde opeenvolgende zege in Niel, zijn vierde in totaal, het podium werd vervolledigd door Albert en Pauwels. Boulo hield stand en eindigde vierde, Tom Meeusen (die als enige over de beek sprong) werd vijfde voor Mariusz Gil.