De site voor alle sporten

Menu
 

Veldrijden - Superprestige - Diegem - 2011/2012 - Niels Albert wint Superprestigewedstrijd in Diegem

Keuze van een seizoen :

België

Uitslagen 2011/2012

Persbericht

Superprestige - Verslagen met betrekking tot dit evenement


Superprestige - Niels Albert wint Superprestigewedstrijd in Diegem

De avondcross in Diegem werd gewonnen door Niels Albert, die daarmee voor de derde maal op rij deze wedstrijd van de Superprestige winnend afsluit.

We kregen de eerste ronden een gesloten wedstrijd met een ruime groep van 20 renners vooraan waaronder Mariusz Gil die een halve ronde de leiding voor zijn rekening nam. Inmiddels schoven een slecht gestarte Albert en Sven Nys naar voren in die groep. Dan voerde Stybar voor een tweede maal in de wedstrijd het tempo op, maar het was Albert die wegreed op de zandstrook, Stybar reed het gaatje dicht, even later gevolgd door Pauwels en Aernouts zodat we in het begin van de vierde ronde vier leiders kenden.

Die vier leiders werden nog in dezelfde gereduceerd tot twee: Albert en Pauwels, Stybar en Aernouts werden bijgehaald door Meeusen en Wellens. Halverwege de wedstrijd had dit groepje onder aanvoering van Wellens een achterstand van 12 seconden op het leidend duo.

Een ronde verder had Albert een kloofje geslagen van 4 seconden met Pauwels, de eerste achtervolgers waren dan de Fransman Duval, Bart Wellens, Bart Aernouts en Sven Nys. Die voorsprong werd door Albert langzaam vergroot tot 7 seconden op twee ronden van het einde. De overigen reden in een geslagen positie.

Bij het ingaan van de laatste ronde had Albert 10 seconden voorsprong terwijl Nys naar de derde plaats reed. Albert consolideerde zijn voorsprong in de laatste ronde en reed onbedreigd naar zijn derde overwinning in de Superprestige dit seizoen.

Statistieken

Archief

Erelijst

Informatie

© Copyright Info Média Conseil 2007-2018 - Alle rechten voorbehouden