Judo - Wereldkampioenschappen - 2009 - Overzicht Nederlandse prestaties op het WK Judo

Wereldkampioenschappen - Verslagen met betrekking tot dit evenement

Wereldkampioenschappen - Overzicht Nederlandse prestaties op het WK Judo

gewijzigd op - 2009-08-29 16:06:39

Bij de heren werden volgende prestaties neergezet:

In de categorie -60kg werd Ruben Houkes uitgeschakeld door Sergio Pessoa uit Canada.

In de categorie -66kg verloor Aziz Mesaoudi van de Kazach Sergey Lim

In de categorie -73kg won Dex Elmont van Alejandro Clara (Argentinië) om dan te verliezen van Marcel Trudov uit Moldavië

In de categorie -81kg verloor Guillaume Elmont op beslissing van de Braziliaan Nacif Elias

In de categorie -90kg won Marvin de la Croes van Chingiz Mamedov uit Kirgizië vooraleer te verliezen van David Alarza (Spanje)

In de categorie -100kg behaalde Henk Grol de zilveren medaille door achtereenvolgens Dimitri Peters (Duitsland), Alberto Borin (Italië), Muhamadmurod Abdurahmonov (Tzadjikistan) en Ramadan Darwish (Egypte) te verslaan. In de halve finale was Artem Bloshenko (Oekraïne) een maatje te klein, in de finale verloor hij van de Kazach Maxim Rakov.

In de categorie +100kg won Grim Vuijsters zijn eerste partij van Alexandr Mikhailine (Rusland) om daarna een nederlaag op te lopen tegen Yasuyuki Muneta uit Japan.

Bij de dames werden er volgende successen geboekt:

In de categorie -48kg werd Birgit Ente zevende. Ze won van Kelbet Nurgazina (Kazachstan) en Chahnez Mbarki (Tunesië) vooraleer in de kwartfinale te verliezen van Chung Jung-Yeon uit Zuid-Korea. In de herkansingen verloor ze van Frédérique Jossinet.

In de categorie -52kg werd ook Kitty Bravik zevende. Na overwinningen op Sanna Askelöf (Noorwegen) en Joana Ramos (Portugal) verloor ze in de kwartfinale van Jo Song Hui (Noord-Korea). In de herkansingen verloor ze van He Hong Mei uit China

In de categorie -57kg verloor Deborah Gravenstijn haar eerste wedstrijd van Morgane Ribout uit Frankrijk

In de categorie -63kg veroverde Elisabeth Willeboordse de zilveren medaille. Ze won achtereenvolgens van Tsedevsuren Munkhzaya (Mongolië), Kylie Koenig (Australië),  Alice Schlesinger (Israël) en Urska Zolnir (Slovenië) om in de finale het onderspit te moeten deleven, ze verloor van de Japanse Yoshie Ueno.

In de categorie -70kg won Edith Bosch haar eerste partij van Lkamdegd Purevjargal (Mongolië) om dan te verliezen van Yuri Alvear uit Colombië)

In de categorie -78kg wint Marhinde Verkerk goud. Ze wint achtereenvolgens van Jeong Gyeong-Mi (Zuid-Korea), Alena Eiglova (Tsjechië),Celine Lebrun (Frankrijk) en Esther San Miguel (Spanje) om in de finale Maryna Pryshchepa uit de Oekraïne te verslaan.

In de categoeir +78kg won Carola Uilenhoed haar eerste partij van Aminata Diatta 5senegal) om in de volgende ronde het onderspit te delven, ze verloor van de Mexicaanse Vanessa Zambotti.