De site voor alle sporten

Menu
Wielrennen - Ronde van California - 2010 - Ronde van California - Tony Martin wint tijdrit

gewijzigd op - 2010-05-22 23:19:49

Nog 86 renners aan de start voor de individuele tijdrit in Los Angeles over een afstand van 33.6 kilometer. Fabian Cancellara (83ste in de stand) kwam als de eerste topfavoriet voor winst in deze tijdrit aan de start en reed op dat ogenblik de snelste tijd met 43'26, 1'22 beter dan Jeremy Hunt. Die tijd bleek echter al snel niet goed genoeg voor de eerste plaats, het was Maarten Tjallingii die kort daarop de tijd van Cancellara verbeterde met 42'53.

Ook Tjallingii bleef niet lang aan de leiding staan, de Duitse ex-wereldkampioen tijdrijden deed beter met 42'47. Dan was het wachten tot de tijd van Tony Martin om een nieuwe besttijd op de tabellen te krijgen, hij reed 41'41, 1'06 sneller dan Grabsch.  Ook de drie renners in strijd om de eindzege konden niet tippen aan de tijd van Martin. Gele trui-drager Michael Rogers deed de beste zaak door tweede te eindigen in de tijdrit (42'03) en won 5 seconden op David Zabriskie (derde in de tijdrit in 42'08) en 11 seconden op Levi Leipheimer (vierde in de tijdrit in 42'14). Met nog één rit te gaan heeft Rogers nu 9 seconden voorsprong op Zabriskie en 25 seconden op Levi Leipheimer.