Veldrijden - Gva - Heren - GP Rouwmoer - 2011/2012 - Bart Wellens wint GP Rouwmoer

Persbericht

Gva - Heren - Verslagen met betrekking tot dit evenement

Gva - Heren - Bart Wellens wint GP Rouwmoer

gewijzigd op - 2011-12-17 15:54:03

De vierde wedstrijd in de GVA-cyclus in het Belgische Essen werd gewonnen door de heroptredende Bart Wellens. Wellens kende wel wat geluk doordat Sven Nys in de voorlaatste ronde door materiaalpech moest opgeven terwijl hij aan de leiding lag.

Het waren Stybar en Vantornout die de eerste ronde fel van leer trokken, maar wat verderop in de wedstrijd al totaal uit beeld verdwenen waren (Vantornout gaf al vrij snel op). Het waren Wellens en de ook wederoptredende Niels Albert die aan de leiding gingen totdat zij het gezelschap kregen van Sven Nys. Nadat Bart Wellens een poging had ondernomen was het Nys die met een voorsprong van een zestal seconden aan de leiding lag totdat hij materiaalpech kreeg. Wellens die op dat ogenblik afgescheiden in de tweede positie lag werd niet meer bedreigd door Albert terwijl de leider in het GVA-klassement, Kevin Pauwels naar de vierde plaats reed. De laatste podiumplaats was voor Rob Peeters die het succes Van Telenet - Fidea in deze cross compleet maakte.