Veldrijden - Scheldecross (Fidea Cyclocross Classics) - 2011/2012 - Nys wint Scheldecross 2011

Persbericht

Scheldecross (Fidea Cyclocross Classics) - Verslagen met betrekking tot dit evenement

Scheldecross (Fidea Cyclocross Classics) - Nys wint Scheldecross 2011

gewijzigd op - 2011-12-10 15:11:24

In afwezigheid van Niels Albert, Zdenek Stybar en Bart Wellens staan er twee grote favorieten aan de start: Sven Nys en Kevin Pauwels. Daar het geen cross om een klassement betreft en de beloften samen met de eliterenners rijden kan het ook een outsider zijn die de eindoverwinning in de wacht sleept.

Het waren die beloften die het voortouw namen in de wedstrijd: Baestaens en Van der Haar  lieten zich in de eerste ronde opmerken, ook Gerben De Knegt nam een goede start. In de loop van de tweede ronde nam Klaas Vantornout het initiatief, hij kreeg het gezelschap van Tom Meeusen. Rob Peeters kreeg een ronde later aansluiting bij dit duo, toen even later Sven Nys aansloot was Rob Peeters al alleen voorop.

Sven Nys dichtte dan de kloof met Rob Peeters, ook Tom Meeusen kon aanhaken, terwijl Klaas Vantornout deze drie moest laten rijden. Op drie ronden van het einde had het trio een voorsprong van enkele seconden op Vantonrout, een groepje met onder meer De Knegt, Van der Haar en Pauwels volgde op een halve minuut. Pauwels zette dan de achtervolging in en kwam, in het gezelschap van Dieter Vanthourenhout, bij ploeggenoot Vantornout. Dit trio reed op 15 seconden van de leiders bij het ingaan va de voorlaatste ronde.

In de zwaarste zandstrook ging Nys dan in de aanval, Meeusen had het moeilijk en Peeters moest definitief afhaken. Bij het uitkomen van die strook had Nys 5 seconden voorsprong op Meeusen. Bij het ingaan van de laatste ronde had Nys 6 seconden voorsprong op Meeusen. Nys bewees opnieuw de beste zandcrosser van het deelnemersveld te zijn en bouwde de kloof verder uit tot 13 seconden.

Nys reed onbedreigd naar de zefe, het podium werd vervolledigd door Tom Meeusen en Dieter Vanthourenhout die Rob Peeters in de laatste ronde nog was voorbij gesneld.