Snelschaatsen - Olympische Spelen : Wedstrijdstatistieken

Medaillewinnaars en presentatie van het evenement


Kies de groep evenementen

kies dan het evenement

Statistieken omtrent : Olympische Spelen




Palmares sinds 1923/1924 :

1923/19241  Charley Jewtraw (USA)2  Oskar Olsen (NOR)3  Roald Larsen (NOR)
1927/19281  Bernt Evensen (NOR)1  Clas Thunberg (FIN)3  Jaakko Friman (FIN)
1931/19321  Jack Shea (USA)2  Bernt Evensen (NOR)3  Alex Hurd (CAN)
1935/19361  Ivar Ballangrud (NOR)2  Georg Krog (NOR)3  Leo Freisinger (USA)
1947/19481  Finn Helgesen (NOR)2  Ken Bartholomew (USA)2  Thomas Byberg (NOR)
1951/19521  Ken Henry (USA)2  Don Mcdermott (USA)3  Gordon Audley (CAN)
1955/19561  Yevgeni Grishin (URS)2  Rafael Grach (URS)3  Alv Gjestvang (NOR)
1959/19601  Yevgeni Grishin (URS)2  Bill Disney (USA)3  Rafael Grach (URS)
1963/19641  Richard Terry Mcdermott (USA)2  Alv Gjestvang (NOR)2  Yevgeni Grishin (URS)
1967/19681  Erhard Keller (FRG)2  Richard Terry Mcdermott (USA)2  Magne Thomassen (NOR)
1971/19721  Erhard Keller (FRG)2  Hasse Börjes (SWE)3  Valeri Muratov (URS)
1975/19761  Yevgeni Kulikov (URS)2  Valeri Muratov (URS)3  Dan Immerfall (USA)
1979/19801  Eric Heiden (USA)2  Yevgeni Kulikov (URS)3  Lieuwe De Boer (NED)
1983/19841  Sergey Fokichev (URS)2  Yoshihiro Kitazawa (JAP)3  Gaétan Boucher (CAN)
1987/19881  Uwe-Jens Mey (GDR)2  Jan Ykema (NED)3  Akira Kuroiwa (JAP)
1991/19921  Uwe-Jens Mey (GDR)2  Toshiyuki Kuroiwa (JAP)3  Junichi Inoue (JAP)
1993/19941  Aleksandr Golubyov (RUS)2  Sergey Klevchenya (RUS)3  Manabu Horii (JAP)
1997/19981  Hiroyasu Shimizu (JAP)2  Jeremy Wotherspoon (CAN)3  Kevin Overland (CAN)
2001/20021  Casey Fitzrandolph (USA)2  Hiroyasu Shimizu (JAP)3  Kip Carpenter (USA)
2005/20061  Joey Cheek (USA)2  Dmitry Dorofeyev (RUS)3  Lee Kang-Seok (KOR)
2009/20101  Tae-Bum Mo (KOR)2  Keiichiro Nagashima (JAP)3  Joji Kato (JAP)
2013/20141  Michel Mulder (NED)2  Jan Smeekens (NED)3  Ronald Mulder (NED)

Alle podia sinds 1923/1924 :

WinnaarsTweedeDerde
  Yevgeni Grishin (URS)  2  1  0
  Erhard Keller (FRG)  2  0  0
  Uwe-Jens Mey (GDR)  2  0  0
  Bernt Evensen (NOR)  1  1  0
  Hiroyasu Shimizu (JAP)  1  1  0
  Richard Terry Mcdermott (USA)  1  1  0
  Yevgeni Kulikov (URS)  1  1  0
  Aleksandr Golubyov (RUS)  1  0  0
  Casey Fitzrandolph (USA)  1  0  0
  Charley Jewtraw (USA)  1  0  0
  Clas Thunberg (FIN)  1  0  0
  Eric Heiden (USA)  1  0  0
  Finn Helgesen (NOR)  1  0  0
  Ivar Ballangrud (NOR)  1  0  0
  Jack Shea (USA)  1  0  0
  Joey Cheek (USA)  1  0  0
  Ken Henry (USA)  1  0  0
  Michel Mulder (NED)  1  0  0
  Sergey Fokichev (URS)  1  0  0
  Tae-Bum Mo (KOR)  1  0  0
  Alv Gjestvang (NOR)    1  1
  Rafael Grach (URS)    1  1
  Valeri Muratov (URS)    1  1
  Bill Disney (USA)    1  0
  Dmitry Dorofeyev (RUS)    1  0
  Don Mcdermott (USA)    1  0
  Georg Krog (NOR)    1  0
  Hasse Börjes (SWE)    1  0
  Jan Smeekens (NED)    1  0
  Jan Ykema (NED)    1  0
  Jeremy Wotherspoon (CAN)    1  0
  Keiichiro Nagashima (JAP)    1  0
  Ken Bartholomew (USA)    1  0
  Magne Thomassen (NOR)    1  0
  Oskar Olsen (NOR)    1  0
  Sergey Klevchenya (RUS)    1  0
  Thomas Byberg (NOR)    1  0
  Toshiyuki Kuroiwa (JAP)    1  0
  Yoshihiro Kitazawa (JAP)    1  0
  Akira Kuroiwa (JAP)      1
  Alex Hurd (CAN)      1
  Dan Immerfall (USA)      1
  Gaétan Boucher (CAN)      1
  Gordon Audley (CAN)      1
  Jaakko Friman (FIN)      1
  Joji Kato (JAP)      1
  Junichi Inoue (JAP)      1
  Kevin Overland (CAN)      1
  Kip Carpenter (USA)      1
  Lee Kang-Seok (KOR)      1
  Leo Freisinger (USA)      1
  Lieuwe De Boer (NED)      1
  Manabu Horii (JAP)      1
  Roald Larsen (NOR)      1
  Ronald Mulder (NED)      1

Podiumuitslagen sinds 1923/1924 :

WinnaarsTweedeDerde
  Verenigde Staten  7  4  3
  Sovjet-Unie  4  4  2
  Noorwegen  3  6  2
  Oost-Duitsland  2  0  0
  West-Duitsland  2  0  0
  Japan  1  4  4
  Nederland  1  2  2
  Rusland  1  2  0
  Finland  1  0  1
  Zuid-Korea  1  0  1
  Canada    1  4
  Zweden    1  0