Veldrijden - Gva - Heren - Krawatencross - 2009/2010 - GVA - Winst Nys in de Krawatencross

Persbericht

Gva - Heren - Verslagen met betrekking tot dit evenement

Gva - Heren - GVA - Winst Nys in de Krawatencross

gewijzigd op - 2010-02-06 14:51:35

40 renners startten de Krwatencross in Lille. Nys en Wellens klaagden over gezondheidsproblemen, maar het was Sven Nys die de beste start nam. Albert miste zijn start totaal en begon pas als zeventiende aan de cross. Stybar volgde in het spoor van Nys, ook Franzoi haakte aan. Vervecken kende snel pech en moest een heel eind lopen, een goed klassement kon hij meteen vergeten. Dieter Vanthourenhout en Bart Aernouts volgden wat verderop.

Na de eerste ronde kregen we drie leiders: Nys, Stybar en Franzoi, even verderop volgden Aernouts, Dieter Vanthourenhout, Kevin Pauwels en Gerben De Knegt. Niels Albert maakte een forse voorsprong voorwaarts en reed met Sven Vanthourenhout achter deze twee groepjes. Vooraan kon Franzoi niet meer volgen zodat we twee leiders kregen.  Stybar nam de leiding over van Nys en voerde het tempo nog wat op.  Kevin Pauwels en Bart Aernouts volgden op 6 seconden. Nys won de tussensprint voor Stybar, Pauwels werd derde. Albert volgde als vijfde op 15 seconden.

Na drie ronden sloot Pauwels bijna aan bij de twee leiders, Albert, Aernouts en Sven Vanthourenhout volgden op 12 seconden. Pauwels verloor terug terrein op de twee leiders, Albert kreeg Vanthourenhout en Aernouts niet gelost en kwam niet cihter op de twee leiders. Pauwels werd bijgehaald door de drie anderen, maar dat alles op 17 seconden aan het einde van de vijfde ronde. Albert moest enkel nog het gezelschap van Pauwels dulden, maar kwam nog steeds niet dichter bij de leiders.

Op drie ronden van het einde was het zeker dat de winnaar bij het leidend duo moest gezocht worden, Albert en Pauwels volgden daar op 28 seconden, Sven Vanthourenhout had 33 seconden achterstand.

Bij het ingaan van de laatste ronde kwam Nys terug de leiding opeisen om als leider de zware zandstrook te kunnen aanvangen. Hij kon echter geen afstand nemen van Stybar zodat we een sprint met twee kregen. Daarin vertrok Nys vanop de kop, Nys kwam er naast en er over waardoor hij een utstekende zaak deed in de trofee GVA. Het was zijn zesde overwinning in Lille. In de strijd om de derde plaats won Pauwels de sprint van Niels Albet, Sven Vanthourenhout werd vijfde, Bart Aernouts zesde, Bart Wellens zevende.