Veldrijden - Superprestige - Hamme-Zogge - 2011/2012 - Stybar wint in Hamme-Zogge

Persbericht

Superprestige - Verslagen met betrekking tot dit evenement

Superprestige - Stybar wint in Hamme-Zogge

gewijzigd op - 2011-11-13 15:12:55

Doordat de weersomstandigheden niet wijzigen kregen we een supersnelle cross in Zogge. In de eerste ronde waren het Stybar en daarna Pauwels die het tempo enorm hoog legden. In de tweede ronde nam Albert het commando over en zo kregen we na drie ronden een kopgroep met onder meer Albert, Pauwels, Vantornout, Nys, Meeusen, Aernouts, Stybar, Wellens, Simunek, Dieter en Sven Vanthourenhout,  Baestaens en Adams.

De eerste die echt een kloof tot stand bracht was Stybar die in de zesde ronde een versnelling plaatste. In de achtervolging was niet meteen iemand bereid zich op te offeren zodat de voorsprong van Stybar zeer snel groeide. Op vier ronden van het einde had hij al meer dan 30 seconden voorsprong.

De achtervolgende groep werd steeds groter totdat Nys het tempo verhoogde en in het gezelschap van Albert reed hij weg van de rest van de groep. Dat was het sein voor Pauwels om de twee achtervolgers bij te benen, de achterstand van het drietal bedroeg bij het ingaan van de voorlaatste ronde nog 25 seconden, de winnaar was dus gekend.

Albert moest in de laatste ronde lossen bij Nys en Pauwels (door problemen met het klikpedaal) zodat deze twee sprintten voor de tweede plaats, Pauwels won die sprint. Albert werd vierde voor Simunek en Aernouts. Bart Wellens werd achtste voor de Pool Mariusz Gil en Tom Meeusen.