Veldrijden - Gva - Heren - Azencross - 2011/2012 - Albert wint Azencross in Loenhout

Gva - Heren - Verslagen met betrekking tot dit evenement

Gva - Heren - Albert wint Azencross in Loenhout

gewijzigd op - 2011-12-28 15:14:28

Voor de eerste maal werden leken de Vlamingen weerstand te krijgen van de 'buitenlanders'. Het waren immers Lars Boom en Zdenek Stybar die de beste start namen en meteen een kloofje verworven op een groepje met onder meer een van een buikvirus herstellende Meeusen, een op antibiotica rijdende Albert, Sven Vanthourenhout en de Fransman Duval.

De punten op het einde van de tweede ronde waren voor Stybar, Boom en Albert. Nys volgde daar op een vierde plaats. De leider in de tussenstand, Kevin Pauwels, maakte een desastreuze start en moest als allerlaatste het veld in. Stybar maakte een slippertje en ook Nys ging onderuit waardoor we in de derde ronde nog twee leiders hadden, Albert en Boom. Wellens haalde Stybar bij zodat we een achtervolgend duo kregen. Nys viel terug in een tweede achtervolgende groep met Sven Vanthourenhout, Duval, Peeters, Meeusen en Dieter Vanthourenhout. Kevin Pauwels maakte inmiddels een opmars en reed na drie ronden al op de twaalfde plaats.

Albert reed in de vierde ronde weg van Boom terwijl Wellens Stybar niet kon blijven volgen. Halverwege de wedstrijd haalde Boom Albert bij, Nys, Stybar, Wellens en Peeters volgden op 18 seconden, Pauwels volgde op de tiende plaats.

Albert reed opnieuw weg bij Boom en deze laatste werd bijgehaald door het groepje Nys. Diezelfde Boom nam de groep op sleeptouw en zorgde dat het verschil met Albert werd teruggebracht tot 12 seconden bij het ingaan van de op twee na laatste ronde. Dat was meteen het laatste wapenfeit van Boom in de achtervolgende groep. Kevin Pauwels was inmiddels opgerukt naar de zevende plaats.

Bij het ingaan van de voorlaatste ronde had Albert een voorsprong van 18 seconden op de achtervolgende groep bestaande uit Wellens, Nys, Peeters en Stybar. Boom volgde als zesde, Pauwels als zevende. Peeters was de sterkste bij de achtervolgers, maar wachtte steeds zijn kopman Wellens op zodat Nys en Stybar wegreden en voor de tweede plaats streden . Albert diepte stelselmatig zijn voorsprong uit en finishte uiteindelijk met een voorsprong van 15 seconden op Stybar, Nys werd derde, Peeters vierde en Wellens vijfde. Kevin Pauwels redde zijn klassement en werd zesde voor Sven Vanthourenhout, Dieter Vanthourenhout en Lars Boom.